söndag 5 augusti 2012

USA:S Krig mot Syrien


Jag tänkte skriva lite om situationen i Syrien igen och mer specifikt den strategi som USA använder sig av för att störta Assad. 

På sista tiden har vi hört att USA:S president Barack Obama undertecknat ett avtal som ger CIA rätt att dela med sig underrättelseinformation till de syriska "rebellerna". Även om nyheten först publicerades förra veckan så är händelsen cirka ett halvår gammalt. 
Bilden som USA försöker förmedla är att den endast "underblåser" den väpnade konflikten i Syrien men leder den inte, Ingenting är mer verklighetsfrämmande. USA är den nation som leder kriget mot Syrien via mellanhänder och ombud. Detta görs tillsammans med Storbritannien, Frankrike, Israel, Turkiet, Saudi Arabien och Qatar. De länder som fungerat som fysiska brohuvuden för NATO och USA till Syrien har främst varit Turkiet och Irak. Turkisk har sedan minst ett år varit ansvarig för all terror-logistisk.

Det strategi som USA använder sig av i Syrien för att störta den Syriska regimen består främst av två delar

1)      Försvaga den syriska regeringen i Damaskus och belasta den till bristningsgränsen. Detta görs att nöta ut regimen militärt genom att sponsra och finansiera ett inbördeskrig i landet och beröva regimen dess ekonomiska grund och politiska legitimet.Syrien har varit utsatt för ett dolt ekonomiskt krigsföring jämte den militära krigsföringen i cirka ett års tid och effekterna är påtagliga.

2) Provocera fram ett sekteristiskt krig mellan olika de två stora religiösa gruppern. Här ställer man Sunnimajoriteten mot den dominerande sekten alawiter som Bashar Assad tillhör som är i minoritet i Syrien. Planen är alltså att anstifta ett sunniuppror mot Alawitstyret.



Punkt två är anledningen till att den fria syriska armen och diverse jihadistiska grupper som är associerade med den får i uppgift att döda alawitiska klanledare som sunniledare som är lojala mot Assad.

   
Är det då detta förenligt med internationell lag? Har USA och EU rätt att  föra krig mot en annan stat genom ombud? Genom att sponsra terrorism och väpnat krig i Syriens gränser? Självklart inte! Enligt FN stadgan har ingen stat rätt att förklara krig mot en annan stat, bara att försvara sig. Att Stora politiska block som EU väljer att föra krig mot ett enskilt stat som Syrien är folkrättsvidrigt.

Frågan är vad ska vi ha FN till egentligen om det inte upprätthålla internationell lag? Om västmakterna har ryggen fri att göra som dem vill?

Sanningen är att vi lever i en nykolonial tidsera där någon internationell lag inte existerar längre. Det har det inte gjort sedan resolution 173 som sanktionerade krig mot Libyen. Nationers rättigheter existerar inte längre och den starkes rätt är det enda som gäller.

En nykolonial makt som Storbritannien och Frankrike eller ett imperium som USA kan trampa på nationers suveränitet när som helst, hur som helst och var som helst. Det är exakt vad som händer i Syrien, för Israels räkning förstås.


En video har nyligen dykt upp på nätet som visar hur Assad lojalister avrättas av den fria syriska armen, frågan är hur ofta händer sådant och varför har det inte rapporterats om tidigare i västerländsk media? 



Det här är någonting som har är pågått hela tiden och är en regel snarare än ett undantag när det kommer till den fria syriska armen. Männen som avrättades kallblodigt var medlemmar ur Berri-klanen i Aleppo som är en av Syriens viktigaste Alawitiska klaner och har närmare 20 000 medlemmar. Det här är en mycket kalkylerad och uttänkt strategi som jag tidigare var inne och svarar mot punkt 2 i Västmakternas nykoloniala plan. 

Det är en balkanisering av hela regioner i Syrien. Det här är en Israelisk stratetgi, Israel vill både balkanisera och Somalianisera (laglöst misslyckt stat) sina fiendestater. Målet är omforma fiendestateter till väldigt svaga stater med stora sekteristiska motsättningar som inte har en chans att motstå Israelisk hegemoni.

Målet är att bana vägen för ett militärt angrepp mot Iran om några månader eller någon gång under 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar