lördag 25 augusti 2012

Domen mot Anders Behring Breivik

Massmördaren Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik var tillräknelig när han mördade 77 människor. Beskedet meddelades av Oslos tingsrätt på fredagsförmiddagen. 21 års fängelse, så kallad förvaring. Beslutet att räkna Breivik som tillräknelig grundar sig på hans väldokumenterade ideologiska övertygelser över flera år, liksom hans lika väldokumenterade och omfattande förberedelser inför brotten.
 

Det är visserligen enklare att leva med tanken att terrorn var ett verk av en ­galen hjärna. Det är svårare för en del att förstå att Breivik ensam är ansvarig för sina handlingar, men att hans världsbild varken är skapad av eller begränsad till ­honom själv.

Breiviks manifest präglas av konspirationsteorin om Eurabia, en fantasi om att islam är på väg att ta över Europa genom höga födelsetal, invandring och med ­benägen hjälp av vänstern. Vanföreställningen finns representerad i snart sagt varje europeiskt parlament.

Läser man Breiviks ”manifest” så ser man att den är full av citat från radikala sionister som är upphovsmännen till ”kontrajihad” och Eurabia myten. Sionistiska namn som ständigt dyker upp är bland annat Daniel Pipes och Gisele Littman och Fjordman som också hämtar sin ideologiska inspiration härifrån.

Hade terrorattentatet utförts av en islamisk extremist så hade alla oundvikligen kommit fram till att det är en ideologi (islam och islamism) som skapat denne terrorist och massmördare. Därför är det lika logiskt och naturligt att också hålla den radikala sionismen ansvarig för Breivik. Både den radikala sionismen och högerpopulistiska tankegångar bär ett stort ansvar för denna vansinnesdåd.

Att nationalpopulismen bör ett ansvar blev extra tydligt när SD-politikern Erik Hellsborn försvarade Breivik genom att påstå att massinvandringen och ”islamiseringen” orsakade Breiviks agerande vid terrordåden i Norge. Enligt Hellsborn  hade "tragedin aldrig skett i ett norskt Norge". Slutsatsen jag kommer fram till dock är att Breiviks massmord inte orsakades av "mångkultur" utan av en indoktrinering i en totalitär ideologi, nämligen sionfascism.


Målsättningen för ideologin kontrajihad är att använda sig av en uppdiktat existentiellt hot (Eurabia och dhimmitude)för  man påtvinga västvärlden sin egen totalitära ideologi (sionfascism), det är denna ideologi som Breivik kämpar för och alla nationalpopulistiska partier representerar bland annat Sverigedemokraterna.

Det sorgliga är att Breivik inte förstår att han lurats av sionisterna och att Eurabia hotet inte existerar. Breivik förstår inte att kontrajihad som ideologi bara har till uppgift att främja Israels intressen och göra den europeiska nationalismen till en annan av sionismens många betjäntar.

Radikale sionisten och kontrajihad ideologen Daniel Pipes inspirerade Breivik

Min fråga är: Varför tillåts ideologerna och upphovsmännen bakom den ideologi som hjärntvättade Breiviks fortsätta sin verksamhet och sprida sina idéer när vi sett var dem leder?  Varför grips inte män som Daniel Pipes för främjande av terrorism? Varför behandlas inte de radikala sionisterna på samma sätt som en muslim som sprider Al Qaidas ideologi? Svaret är enkelt. Dessa är sionister och de radikala sionisterna innefattar toppmaktpositioner i västvärlden även om deras ideologi är minst lika totalitär, antidemokratisk och  folkmordsbenägen som nazismen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar