lördag 7 juli 2012

USAs krig mot Syrien och jihadisterna





Mer än hundra länder som står under amerikansk hegemoni har röstat till stöd för Syriens regimskifte terrorister och röstat för tuffare åtgärder av FN mot Bashar Al-Assad. I ett möte i Paris som hölls av det kriminella och terrorsponsrade regimskifte alliansen ”Friends of Syria”krävde USA att kapitel 7 i FN:s stadgar ska åberopas som tillåter en militär intervention i Syrien.

Syriens rebeller som står under NATO-befäl har hittills förkastat alla fredsavtal och gjort gällande att våldet kommer att fortsätta tills regimen störtas. Dock har skildringen av konflikten i Syrien vart så ensidig att det verkar som att rebellerna kommer undan med allt. medierna i USA och Europa har bara fokuserat på vad opålitliga och politiskt vinklade källor anklagat Assad-regimen för. De terrorhandlingar, krigsbrott och förbrytelser som rebellerna har gjort sig skyldiga till utelämnas helt av propagandaskäl. En helt svartvit bild presenterats där Assad skuldbeläggs för precis allt som händer. Det första offret i ett krig är alltid sanningen och det händer om och om igen.

Men som vi redan vet är en konflikt sällan svart och vitt och aldrig simpel, det finns två sidor av varje händelse. Skevheten med vilken konflikten skildras visar på att medieetablissemanget drivs av sin egen agenda, en västerländsk agenda och en sionistisk agenda och det är samma agenda som från förstas början väglett upphovsmakaren till denna genomskinliga militärkupp.

Skildringen av kriget i Syrien påminner i stora drag om hur balkankriget skildras under 1990-talet. Innan Nato började bomba Serbien så fokuserade media på krigsbrott som begicks av Serberna, men tystade ner helt krigsbrotten som begicks mot Serberna. Det finns tre likheter som bör nämnas

1)      Internationell lag har helt åsidosatts och Syrien suveränitet har inte respekterats. Från början har Hillary Clinton och USA och EU sagt vad som måste i Syrien. Vad den enda godtagbara lösningen är: vad syrierna vill och kan komma överens om har varit oviktigt. Västmakterna tänker sponsra terrorn och politiskt och ekonomiskt krossa Syrien tills man får som man vill och tills man installerat sin egen marionettregering. Dessutom har man ljugit att det handlar om ett inbördeskrig och ett folkligt uppror medan Syrien från första början varit i Krig mot USA och dess legosoldater som är skara jihadister som strider med vapen, finansiering, underrättelse och ledning från NATO i Turkiet.Varför inte lägga sanktioner mot USA så att man slutar sponsrar terror  Syrien? Är det inte ett krigsbrott?

2)      Internationella institutioner har från början utsatts för amerikansk manipulation och
Förvrängts; Säkerhetsrådet, FN:s kommittéer för mänskliga rättigheter har agerat som propaganda nätverk mot Syrien.


3)      En komplex samhällssystem med etniska, religiösa och sekteristiska motsättningar har
Utnyttjats av västmakterna för att söndra och härska och skapa våldsamma konfrontationer mellan olika fraktioner. Dock har man på förhand kommit på ett koncept och sedan förvrängs och klistrat alla fakta för att stödja detta koncept: Assad är en blodig diktator som mördar sin egen befolkning för att behålla makten.


För västmakterna vars händer är blodiga av denna intervention handlar det inte om att rädda den syriska befolkningen, störta en diktator eller införa demokrati. Det handlar bara om en enda sak: Total seger för den sida man stöttar, och den fullständigt förintelsen av sidan man vill störta som i fallet med Kaddafi.

Under förevändningen att man bekämpar terrorism, främjar demokrati och annat nonsens slutar det alltid med att USA sponsrar och stödjer jihadistisk terrorism: Afghanistan 80-talet, Balkan 90-talet, Libyen och Syrien 2010-talet. 

Det är intressant att se hur Washington allierat sig med samma jihadistiska "Al Qaida ”terrorister” som man så ivrigt bekämpat i mer än ett årtionde i ”kriget mot terrorismen”. Samma hemska monster som man påstår är på väg att förstöra den västerländska civilisationen och omvandla det till ett gigantiskt kalifat.

 Det här låter inte klokt och är inte speciellt logiskt. Varför skulle USA stödja samma politiska och ideologiska rörelse som den ligger i krig med och som dödat och lemlästat amerikanska soldater i Irak och Afghanistan? Svaret är enklare än man tror: USA:s utrikespolitik domineras av ett sionistisktiskt perspektiv. När det ligger i Israels intresse så är jihadistiskt terroism rumsren och kan stödjas, och när det inte inte ligger i Israels intresse är även moderat islam något som kan liknas vid nazismen och är ett hot mot hela västvärlden och botemedlet är att tvångsdeportera miljoner muslimser ur Europa ( a la Geert Wilders).

I händelse av en post-Assad Syrien dominerad av fundamentalistiska sunniter infiltrerade av wahhabister och Salafi-jihadister, kommer en verklighet uppstå som kommer att få Afghanistan efter 1980-talets antisovjetiska jihad som se ut som ett födelsekalas.

Dock ska vi komma ihåg att målet med att störta Assad-regimen handlar inte om Syrien eller demokrati, det handlar att ta det första steget i att militärt krossa Iran och äntligen uppnå fullspektrum dominans (amerikansk och sionistisk hegemoni) i hela mellanöstern. Denna intervention har från första början handlat om Iran och inte Syrien, Syrien är bara ett steg mot denna större mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar