torsdag 26 juli 2012

Slaget om Syrien fortsätter


Slaget om Syrien fortsätter


De sista veckornas terroroffensiv som NATO (Nato namn; Operation Damascus Volcano) genomförde i Syrien beskrevs bland annat som "slaget om Damaskus" av de mediala etablissemangen och lyftes upp som ett "bevis" på att Assads regim när som helst kommer  att kollapsa. "Detta är början på slutet för regimen" sade många medier. Bland annat hittade jag följade citat hos några störra svenska Sajter:

"Nedräkningen har börjat för Assadregimen. Mitt under ett hårdbevakat möte med ministrar och säkerhetschefer skakades regimens innersta krets av ett bombattentat. Främst bland de dödade var Bashar al-Assads svåger och försvarsministern. Bomben, som måste ha varit ett insiderjobb, har djup psykologisk sprängverkan" - SvD

"Nu finns inga säkerhetsgarantier kvar för president Bashar al-Assad" och "När de som leder de militära operationerna mot rebellerna kan dödas i ett attentat, då kan vad som helst hända i Damaskus" - DN

 "De disparata grupperna i oppositionen vet nu på riktigt att Assadregimens dagar är räknade. Gårdagens attentat kommer med all säkerhet att leda till fler avhopp från de reguljära styrkorna." - Aftonbladet

"Syriens regim driver sin aggressiva motoffensiv vidare mot Aleppo och utanför stadens grindar har al-Assad samlat sin här. I norr, där armén dragit sig tillbaka, hissas samtidigt kurdisk flagg." - DN

Den här formen av journalism utgör i sig krigspropaganda, det är den mest klassiska av alla propaganda former om kallas "bandvagnen" här gör man anspråk på en "oundviklig seger" och försöker övertyga målgruppen att ansluta sig till ens sida och göra det "som alla andra gör".  Lämna regimens sida och anslut dig till intervention eftersom regimens fall är oundvikligt och hårda repressalier väntar den som inte stödjer "oppositionen" i "rätt " tid. 

Dock konstaterade jag att det snarare rörde sig om ett styrkedemonstration från NATOS sida vars enda syfte slå ut regimens stridsmoral snarare än att ta kontrollen över huvudstaden och militäret krossa regimen. Det var en så kallad "Hit and Run" attack som är hörnstenen i assymetrisk krigsföring.


Att situationen i Syrien inte handlat om en revolution, ett uppror eller ens ett inbördeskrig är det ingen diskution om. Syrien befinner sig de facto i krig med USA och västmakterna som har valt att föra krig mot syrien via ombud och genom legosoldaterna i den fria syriska armen som är allt annat än fria, men ändå en del av en mäktig militär styrka, nämligen NATO. Ett bättre namn för den fria syriska armen vore: Natos Jihad arme, eftersom soldaterna utgörs av inhyrda jihadister medan all ledning, organisering, planering , finansiering och alla vapen kommer från NATO. Det är mäktigt starkt av Syrierna att helt på egen hand i 17 månader värja sig mot ett krig som påtvingats dem av västmakterna för Israels räkning.


Att det som USA som och västmakterna gör i Syrien handlar om statssponsrad terrorism är det heller ingen tvekan om. Jag var den första som påpekade det och fördömde etablissemangens media för att ha förtigit detta faktum, jag har även varit helt förbluffad över hur de övriga stormakterna varit tyst om det och hållt inne med kritiken trots att det legat i deras intresse att koppla samman "den väpnade oppositionen" i Syrien med NATO, USA och västmakternas regimskifte allians "Syriens vänner". Till min stora glädje valde Ryssland äntligen att göra ett uttalande .  Genom att påstå att USA sponsrar och möjliggör terrorism i Syrien för att uppnå sina egna politiska mål.

 Detta sägs inte direkt med antyds genom att Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov säger att "Moskva inte förstår varför västerländerna inte vill fördöma det terrordåd som den 18 juli inträffade i Damaskus", Ryssland anklagar också USA för att försök styra upp terrorism tills man får som man vill i FN:s säkerhetsråd och det är helt riktigt. Dock tyder alla tecken på att USA har övergivit alla förhoppningar om att kunna smuggla ett nytt NATO krig enligt mallen "Den libyska modellen" förbi FN:s säkerhetsråd. Interventionen ska fortsätta och Syrien krossas till varje pris, numera genom att öka sin statssponsrade terrorism i Syrien och satsa allt större resurser på att bygga upp sin proxyarme i den Fria Syriska armen. 


Detta innebör förvisso att  fasaden går sönder, fasaden som etablissemangets media byggt upp genom den offentliga lögnen att  "det här är "Syriernas uppror och "Syriernas kamp för demokrati mot en blodtörstig diktatur." Nej det här är USA:S och västmakternas blodiga kamp mot en svag arabsstat och det förs för Israels räkning. Arkitekterna bakom denna intervention är sionistiska nykonservatiser som styr hela USA:S utrikespolitik.


Gud, vilken hemsk tid vi lever vi lever i. I princip har klockan vridits tillbaka till den koloniala tiden där den  starke hade rätt var den enda lagen. Vi är tillbaka till den tid då västerlandet hade rätt att utplåna hela folkgrupper och nationer för att  uppnå sina politiska och ekonomiska mål. Västmakterna verkar vara beredda på att utrota hela den Syriska befolkningen för att komma åt Assads regim och få ryggen fri att angripa Iran.


Någon reell internationell rätt eller lagstiftning existerar inte och de organisationer (exempelvis ICC) som påstår sig företräda den internationella rätten representerar i själva verket västmakternas globala intressen.

En viktig konstaterande som alla etablissemangets medier blundat för att det USA och Västmakterna gjort sig skyldiga till i Syrien kan klassifiseras som 


1) Blott mot Freden
2) Brott mot mänskligheten
  
Brott mot freden definieras i internationell lag som att "planera, föreberedda, intitiera" och föra aggressionskrig som strider mot internationell rätt, internationella föredrag och överenskommelser, eller att delta i en plan eller konspiration för att åstadkomma något av det sagda. Definitionen av detta brott är inkluderad senare I FN:s stadgar.

I en värld där reell rättssäkerhet existerade skulle USA och de tre EU länder som är mest ansvariga för denna konspiration prövas mot denna lag då deras aggression mot Syrien utgör brott mot freden. Tyvärr kommer det inte att ske och den blodiga interventionen kommer att fortsätta i all större omfattning tills Assad faller eller tills hela den Syriska befolkningen utrotats.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar