tisdag 10 juli 2012

Kofi Annans fredplan för Syrien är ett spel för gallerierna




Enligt uppgift ska Kofi Annan och Syriens president Bashar Al Assad vara överens om en ny fredsplan för att stoppa våldet och få slut på konflikten.

Enligt AFP

" Samtalen med al-Assad var ”konstruktiva och uppriktiga”, sade Kofi Annan till journalister på ett hotell i Damaskus efter mötet. Syriska utrikesdepartementets talesman Jihad Makdissi var av samma åsikt, han beskrev mötet som "konstruktivt och bra". FN-sändebudet Kofi Annan sa sig ha kommit överens med Syriens president Bashar al-Assad om ett ”tillvägagångssätt” för att få slut på konflikten.
−Vi diskuterade behovet av att få stopp på våldet och sätt som det kan göras på. Vi kom överens om ett sätt att ta oss an det, som jag kommer att förmedla vidare till den väpnade oppositionen, sade Annan till journalister i Damaskus"

Konflikten i Syrien kan inte lösas diplomatiskt eller politiskt eftersom västmakterna redan beslutat vad den enda acceptabla utgången är: Att Assads regim upplöser sig själv och överlämnar makten till rebellerna under Natos ledning, det är ingenting som Syrien kan acceptera och kommer därför att fortsätta striden till den sista blodsdroppen.

Anledningen till att diplomatin inte fungerar är att medan USA och EU pratar om att få slut på våldet så beväpnar och finansierar man sitt fotfolk inne i Syrien utan avbrott för att störta regimen. Hur kan några fredsavtal fungera under sådana omständigheter på en bilateral basis? Det grundläggande felet hos FN:s ”fredsförhandlingar” är att man vägrar att erkänna denna verklighet: Att världens stormakter backar och beväpnar rebeller i ett proxykrig. Det är helt löjligt att tro att Kofi Annan kan uppnå något annat än ett spel för gallerierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar