fredag 13 juli 2012

200 döda i al-Tremseh massaker - Syrien





Nu har man från den västerländska sidan kommit med ett nytt låtsas "massaker" med 200 döda i byn Treims i Hama provinsen för att sätta politiskt press på Ryssland och Kina inför den stundande omröstningen i FN:s säkerhetsråd som ska ge Assad 10 dagar att ensidigt stoppa våldet i landet. Vilket  lägligt sammanträffande förresten? Varje gång FN:s säkerhetsråd ska rösta om en resolution om Syrien så utför Assads mördarmaskin en ny meningslös massaker.

Påståendet som lyfts till sanning av alla västerländska medier helt utan att den kunnat bekräftats av någon opartisk part kommer ifrån den jihadistiska gruppen " Revolution Leadership Council of Hama" och bekräftas även av den ökända London baserade propaganda organisationen Syrian Observatory for Human Rights (som styrs och finansierar av regimen i Qatar) som uppskattar dödssiffran i byn till 100. Enligt denna källa ska händeseförloppet ha gått till såhär: Först ska byn  i Treimsa bombats av regeringsstyrkor och därefter stormades av regimtrogen milis, de flesta döda var civila. Enligt uppgift skak även den fria syriska armen ha befunnit sig på plats men inte kunnat göra något för att förhindra massakern.

Att påståendet är falsk och utgör en svart propagandaoperation vet jag utifrån en enkel fakta: Det finns inga civila kvar längre i de delar av Syrien som härjas av krig. De enda som finns i dessa området är militärer och terroristerna. Om det verkligen skett ett anfall här så har troligtvis alla som dödats varit utländska legosoldater och dödssiffran är troligtvis betydligt lägre. Det kan även vara så att rebllerna dödat ett mindre antal civila utklädda till regimens milis för att ge dem skulden.

Den syriska sidan säger sanningen när man anklagar  västerlänska medierna  för politisk manipulation
med syftet skulle vara att vända den allmänna opinionen mot Syrien och dess folk, och provocera fram en internationell intervention. Denna slutsats bekräftas ytterliggare av att Walid Saffour, ordförande för Syrian Human Rights Committee (SHRC) sade " De syriska rebellerna måste beväpnas, de är de enda som kan skydda befolkningen". Vad han inte säger att de redan har beväpnats och även avlönats av Qatar och Saudi Arabien och står under Natos ledning från dess högkvarter i Turkiet.

Även Syriska nationella rådet (SNC) utnyttjade propaganda operationen och krävde " En brådskande och klar resolution från säkerhetsrådet under kapitel 7, som skyddar Syriens folk" med andra ord en militär intervention i Syrien.

För mig råder det inga som helst tvivel att alla påståenden om massakrer hittils varit krigspropaganda och att det bästa sättet att bekämpa dessa är att bemöta dessa med sanningen. Det är det enda sättet att få slut på våldet, om lögnerna som omgärdar och möjlliggör denna intervention bemöts med sanningen och om tillräckligt många människor genomskådar interventionen så är chansen god att vi kan få västmakterna att backa ur den och därmed få ett verkligt slut på våldet. Sanningen är den enda vägen mot fred och rättvisa åt Syrien. Jag är tveksam till att inte fler Syrier i Sverige har den ryggrad som krävs för att stå upp för sitt land och demonstrera MOT denna intervention istället istället för att göra ingenting och låta de fåtal exilsyrier som demonostrerar för den representera helheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar