tisdag 10 juli 2012

Syrieninterventionens slutgiltiga mål





Det slutgiltiga målet för interventonen i Syrien är att  störta en sekulär och enhetlig regim (som inte varit "demokratisk" men inte heller värre än andra regimer under västerländsk hegemoni)  som är till för alla för att ersätta den med en mosaik av sekteristiska ministater med sin egen identitet. Speciellt Sunniidentiteter och Kurdiska identitete.

Saudi Arabien har på USA:s vägnar försett rebellerna i Syrien med vapen och betalat ut löner till dem. Saudi Arabien, Qatar och Turkiet är de länder som varit de största stödjarna av västerländska mål på hemmaplan. Allt detta medan Saudi Arabien är en mycket värre diktatur än Syrien någonsin har varit och gör mycket värre saker mot sin egen befolkning. Saudi Arabien agenda har varit att underblåsa uppror, terrorism och inbördeskrig baserad på sekterism. Det har dock även skett direkt via CIA:s underrättelse och logistiska stöd.

Det underliggande temat har varit att uppblåsa en konflikt mellan de största religiösa grupperna: Sunniter och Alawiter.  Dock är det som händer i Syrien inte ett uppror utan en konflikt som skapats av utomstående krafter till en kostnad av biljoner dollar och hela västerlandets politiska kapital och styrka. Alltså klassiskt nyimperialism: söndra och härsk.

Syrien håller på att nykoloniseras av västerländska makter och den primära orsaken är sionism och Israels geopolitiska intressen. Dock är förevändningen att främja demokrati och förhindra slakt av civila. Allt medan  USA gjort allt i sin makt för att möjliggöra slakt av civila och störtat Syrien ned i ruinens brant. Syrien ligger i runiner till följd av denna västerländska intervention och kommer att göra det i årtionden. Den Syrien som existerade 2010 kommer att verka som utopi.

Allt USA har gjort är att möjliggöra att Syrier dödar andra Syrien till deras fördel.
Samtidigt som man gråter krokodiltårar om Assad regimens slakt av civila i den kontrollerade median. Man har skapat ett problem att lösa, för att utnyttja den tänkta ”lösningen” för att uppnå sitt eget mål.Att krossa Syrien, attackera Iran och säkra regionen för Israel, allt enligt de radikala sionistiska tankesmedjorna.

Jag kan bara konstatera att den framtida som västmakterna planerat för Syrien och det syriska folket är inte till deras fördel. Det är inte ett fritt, demokratiskt och välmående land utan ett nytt Somalia eller Afghanistan. Den stora vinnaren kommer återigen att bli Israel och Al Qaida. De största förlorarna syrierna själva och stabiliteten i regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar