torsdag 7 juni 2012

Hillary Clintons Sverigebesök





USA:s utrikesminister Hillary Clinton var på Sverigebesök föra veckan. och träffade då bland andra träffat statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt. Diskussionerna har dominerats av läget i Syrien."


"Vi står enade i vårt fördömande av al-Assads och hans regims grymma och systematiska attacker. Och vi stöder starkt ett politiskt skifte som kan ge det syriska folket en bättre framtid, sa Hillary Clinton vid en presskonferens på Rosenbad" Hon betonade behovet av att sätta större press på Ryssland som enligt henne stödjer regimen och förser den med vapen.

Lösningen skulle enligt henne vara att sätta press på Ryssland och tvinga fram ett FN-mandat som ger Nato med USA i spetsen rätt att börja bomba Syrien och genomföra ett regimskifte genom en militär insats. 

Vad tror ni den amerikanska och västerländska metoden för att sätta ett större politiskt tryck  på Ryssland och påverka opinionen? Naturligtvis är strategin att döda Syrier och utföra massakrer i regimens namn, denna genomförs av jihadisterna och al qaida terroristerna i den fria syriska armen och sedan skylls på Assad av världens alla kontrollerade medier. 

Jag anser dock att den enda lösningen är att västmakterna och deras arabiska satelliter (Saudi Arabien och Qatar) backar, respekterar folkrätten genom att sluta blanda sig i Syriens interna angelägenheter, slutar att kräva regeringens avgång, slutar med sin statssponsrade terrorism genom att förse terroristerna under deras befäl med vapen, underrättelse, pengar, propaganda stöd och politiskt legitimitet.

Ansvaret ligger helt hos de som kontrollerar de våldsamma rebellerna att tygla in dem; västmakterna måste beordra rebellerna som står under deras kontroll att upphöra med sina terroristattacker i Syrien.

Det som västmakterna gör i Syrien är helt enkelt kriminellt och riskerar att urarta i ett större krig i mellanöstern. Men makten har alltid rätt och någon moralitet existera inte i praktiken
 För 15 månader sen så hade vi fred I Syrien.

Tyvärr kommer det inte att ske eftersom oddsen är så höga. Friends of Syria vill få bort Assads regim och ersätta den med en regim som är pro-Israelisk och anti-Iran, och det skulle i sin tur bereda vägen för en attack mot Iran. Friends av Syria har under 15 månader satsat enorma summor pengar på politisk kapital att genomföra detta regimskifte och att misslyckas vore en stor prestigeförlust för hela västvärlden.

Tyvärr kommer västmakterna inte att backa av och vi kommer under den närmsta tiden att de ett alltmer aggressivt beteende från västvärlden med nya påhittade massakrer och politiska hot
Statssponsrad terrorism.

Det sker en politisk process i Syrien med val, en ny konstitution och Syrien är på väg mot demokrati om den västliga interventionen bara skulle upphöra. Men det kommer inte att ske, istället kommer Nato-bomber och ett krig som kommer att innebära slutet på Syrien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar