söndag 3 juni 2012

Al Assad har helt rätt

                     Syriens president Bashar al-Assad höll i dag ett tal inför parlamentet i Damaskus.



Al-Assad säger att Syrien står inför en utländsk sammansvärjning som har som mål att förstöra landet.
- Deras förklädnad har fallit och de internationella aktörernas roll i händelserna i Syrien är nu uppenbar, sade al-Assad som skyllde massakern i Hula på ”terrorister” och hävdade att Syrien är öppet för dialog med dem som ”inte direkt stödjer terroristgrupper”.

Självklart har Assad rätt. Syrien har från början varit utsatt för en utländsk komplott med USA i spetsen.

Denna komplott har genomförts efter en mall som de nykonservativa tankesmedjorna tagit fram och dokumenten som jag tidigare namngivit och även länkat till finns fritt att läsa. På så sätt är denna intervention mycket lik den militära interventionen som drabbade Irak 2003, även då var sionismen och nykonservatismen den främsta drivkraften. Historien verkar upprepa sig. Enda skillnaden är att de nykonservativa krafterna nu upptäckt ett bättre sätt att slå bort regimer som hotar Israeliska intressen:
 ”den libyska modellen”. Nykonservativerna konstaterade att den metod som använts för regimskifte i Libyen var effektivare än de stora truppinvasioner som använts vid invasionerna av Afghanistan och Irak: ”Libyernas marsch mot Tripoli inte bara legitimerade vårt ingripande utan stärkte också intrycket att det nu inte handlade om utländsk ockupation.” konstaterade Ben Rhodes på USA:s Nationella Säkerhetsråd (Foreign Policy 11-08-24).


Syrien står i brand därför att utländska stormakter har krävt regerings avgång
och försökt genomföra en folkrättsvidrig statskupp genom att organisera, finansiera, beväpna
och politiskt stödja en opposition utan folklig förankring. Det är orsaken till att det råder kaos i landet,
Assads regim bär i praktiken ingen som helst skuld. 

 Oppositionen är i princip en marionett regering och alla de Syrier som stödjer Assad eller har en annan vision som vilken väg Syrien bör gå, en vision som inte omfattar inbördeskrig och Nato-bomber har ignorerats och exkluderats från de officiella "oppositionen" som västmakterna erkänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar