tisdag 26 juni 2012

Interventionen i Syrien bara början på nykolonisering av mellanöstern


Konflikten i Syrien kallas nu sedan ett tag officiellt för ett inbördeskrig. Denna definition stämmer dock föga, det är inget "inbördeskrig" då grupperna och organisationerna som krigar för att störta den syriska staten inte agerar på egen hand och med egna medel. Detta är ett krig mellan Iran, Syrien och Ryssland åt ena sidan och Västmakterna, Israel och deras satellitstater i regionen (Turkiet, Saudi Arabien, Qatar) åt andra sidan.

 Detta är i allra högsta en internationell konflikt som organiserats och planeras från Washington DC och Pentagon. Det är en utländsk kupp och en folkrättsvidrig intervention som genomförs av en liten klick som anser sig ha rätten att avsätta och tillsätta statsmakter i främmande länger

Vetskapen om detta är ett viktigt konstaterande som medierna ständigt förvrider men ändå en liten tröst för det syriska folket som betalar det ultimate priset av att de västerländska stormakterna anser sig ha rätten att bestämma landets öde. 

Detta krig kommer att sluta med vinnare och förlorare, frågan är bara vilka de blir?

För att svara på den frågan måste vi först slå fast på några punkter

1)      Västmakterna bakom denna intervention har från första början drivit för ett inbördeskrig för att störta Assads regim och ersätta den med en marionettregering som i Libyen. Allt detta för att isolera Iran, angripa Iran och genomföra ett regimskifte även där.
2)      Assads regim har ett utbrett folkligt stöd till skillnad från vad medierna rapporterar. Syrierna inser helt enkelt att interventionen inte kommer att sluta i deras fördel. Hade Assad varit den hatade tyrann man påstår så hade hans regim fallit för länge sen.
3)      Även den ”officiella” oppositionen har ett utbrett stöd, detta stöd kommer från de utländska makterna bakom interventionen.
4)      Detta är ett inbördeskrig men med internationella dimensioner som direkt kommer att påverka utgången.
5)      Striden kommer att bli utdragen och den syriska statsmakten kommer att kämpa till det bittra slutet.

De stora förlorarna är självklart det syriska folket, de sista som betyder något i denna konflikt är det syriska folket, detta är ett storpolitiskt maktspel som handlar om nyimperialism, sionism och amerikansk hegemoni över en geopolitisk viktigt område.

Det sker en nykoloniseing av mellanöstern som är en geopolitiskt och geostrategisk viktigt region på grund av dess oljetillgångar. Det syriska folket är ingenting annat än brickor i den geopolitiska brädan.

Detta är ett nykolonialt projekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar