tisdag 31 januari 2012

Nykolonial FN resolution mot Syrien


FN:s säkerhetsråd kommer den här inom någon dag att anta en resolution om att" få ett slut på våldet i Syrien". Nu ökar på Ryssland att ansluta sig till världsetablissemangets led. Resolutionen skyller allt våld på Al-Assad och kräver hans avgång samt kräver att makten i Syrien överlämnas till ett "oppositionellt övergångsråd" annars så utlovas en militär intervention. Och självklart innebär maktöverlämnandet till "övergångsrådet" att makten ska överföras till oppositionsgrupper som västmakterna skapat för att störta regimen.

Alltså respekterar man på FN på inget sätt den Syriska suveräniteten och rättigheten för varje stat har för att  sköta sina inre angelägenheter och själv lösa sina interna problem. Man bortser samtidigt från att våldet och kaoset av Syrien skapats av västmakterna själva, just i syfte att avsätta Assad regimen.

En rad toppolitiker kommer att delta personligen för att tvinga Ryssland att inte lägga in sitt veto.

Vad vi i praktiken bevittnar här är ett nykolonialt paradigm som USA och dess allierade utövar över världen och de kuvade staterna och folken. Det handlar om kontroll över andra människors naturresurser genom att fragmentera stater längs etniska och religiösa delar. Den här imperialistiska agendan uttrycker ett permanent krig som förs mot kuvade folkslag av västerländsk nyliberalism och kapitalism. FN har alltid varit ett instrument för imperialistisk politik  i en form eller annan därför representanterna för de flesta medlemstaterna lyder under samma klass och struktur som den elit som styr USA. Detta är ett uttryck för imperialistisk hybris.

Jag har en säker fredsplan för Syrien; Stoppa den utländska interventionen, stoppa flödet av vapen och pengar till terroristerna som för ett väpnat krig inne i landet, stoppa det diplomatiska kriget som mot Syriens regering av västmakterna. Gör vi allt detta så kommer konflikten att vara över inom 1 månad max och Syrien kan fortsätta den väg mot demokrati genom demokrati och reformer, precis som president Assad utlovad.

Vad de kontrollerade massmedierna inte talar om är att våldsamheterna i Syrien från första början har iscensatts av västmakternas underrättelsetjänster (USA, Storbritannien och Frankrike)  i samverkan med de amerikanska lydstaterna i regionen och deras organisation Gulf Cooperation Council (Saudi Arabien, Oman, Qatar).

Denna mall av nykolonial intervention heter som bekant Libyen-modellen. Här har kolonialmakternas enda motivation varit att uppnå sionismens geopolitiska mål och intressen; Assads regim ska störtas för att isolera Iran och tillfoga Hizbollah en förlust. Syrien ska ersättas med en kronisk dysfunktionell entitet där olika religiösa och etniska grupper ställs mot varandra och staten fragmenteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar