torsdag 12 januari 2012

Arabförbundets observatörer i Syrien och Assads framträdande

 Arabförbundets observatörer i Syrien

Arabförbundet observatörer i Syrien orsakade en mindre PR-katastrof för Västmakternas bild en av mördarmaskin som dödar oskyldiga demokratiaktivister och protestanter. Arabförbundet är en tämligen betydelselös organisation som inte har spelat en viktig roll i mellanösterns politik på länge, vad som är ännu viktigare är att denna organisation numera kontrolleras GCC (Guld Cooperation Council) som är en organisation som leds av Saudi Arabien och samlar USA:s gulf allierade i en gemensam sak. 

Denna organisation var gick  i våras in Bahrain och krossande den folkliga upproret som utspelades där, även det förtigs av den sionistiska median. Jag antar att den "arabiska våren" inte är till för alla arabländer,upproren stödjs, rapporteras om och görs viktig och legitim bara när det ligger i amerikanska och israeliska intressen att göra så. Det är helt otänkbart att stödja en folklig resning som i slutändan kan komma att gynna Iran.

Det första tecknet på att Arabförbundets observatörer inte kommit fram till "rätt" slutsats var när ledaren för observatörsgruppen, general Mustafa Dabi, sade att han "inte sett något skrämmande" i Homs. Uttalandet fick västmakternas att gå i taket och den franska utrikesdepartementets talesman Bernard Valero kom genast med mothugg när slängde ut sig påståenden som att Arabförbundets inspektörer inte kunde ge en rättvis bild av situationen. Vad han menade är att Arabförbundets observatörer inte hade uppfyllt sin propagandaroll på ett bra sätt och misslyckats med att ta till lögner för att avlegitimerad Assad regimen. Det andra tämligen desperata utspelet kom när västmakternas media basunerade ut ett uttalande av en före detta observatör som fördömde organisationens s övervakningsuppdrag i landet som en "fars", och påstod att regimens säkerhetsstyrkorna hade intensifierat dödandet av demonstranter efter observatörernas ankomst, det kan tilläggas att denna så kallade "observatör" observerade händelsen från Qatar och hade inte ens varit i Syrien.


Assads framträdande

Svensk och västerländsk media har försökt att manipulera det Assad har sagt och förminska betydelsen aoch vikten av reformerna som är på väg att genomföra. Assad har inte påstått att den folkliga upproret i landet är en utländsk konspiration, men att utländska makter och intressen nu utnyttjar situation till att kasta landet i ett inbördeskrig och kaos. Detta är sanningen, det är precis vad som sker i Syrien. De mesta av dödandet sker av terrorgrupper som finansieras och organiseras av utländska makter och målet med detta är att destabilisera landet och genom ett inbördeskrig genomföra en regimbyte.

Assad har sagt att man bör göra åtskillnad mellan terrorgrupper som som  har till uppgift att destabilisera landet genom att döda oskyldiga Syrien från riktiga demokratiaktivister som vill reformera det politiska systemet och åstadkomma förändringar med fredliga medel. Assad vill alltså  bara marginalisera terrorister, och skilja ut dem från den övriga oppositionen som har legitima krav och goda avsikter.


Sionisterna vill förmedla en propagandabild av situation i Syrien där det är helt oundvikligt att regimen faller, det görs till en tidsfråga. Så är det inte! Regimen eller den nuvarande systemet är tämligen stabil och har stått emot och slagit tillbaka samtliga destabiliseringsförsök och försök till regimskifte!

Jag håller tummarna för att USA och Västmakternas nykoloniala planer för Syrien går i stå, annars är det bara en tidsfråga innan eländet Libyen-modellen importeras till Iran.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar