tisdag 17 januari 2012

Qatar bekräftar den genomskinliga konspirationen mot Syrien


 Detta finns att läsa på på Sveriges radio hemsida

Qatars emir vill skicka trupper till Syrien

Det har varit fortsatt våldsamt i Syrien i helgen och nu föreslår emiren i Qatar att arabiska trupper ska sändas till Syrien för att stoppa regimens dödande av civila där.
Emiren, schejk Hamad bin Khalifa al-Thani, för fram förslaget i en kommande intervju med den amerikanska tv-kanalen CBS.
Det är första gången en arabisk ledare uppmanar till ett militärt ingripande i Syrien. Qatar var det första arablandet som anslöt sig till den Nato-ledda operationen i Libyen.
Samtidigt har FN-chefen Ban Ki-Moon och Turkiets utrikesminister Ahmet Davutoglu träffats i dag i Libanon för att diskutera krisen i Syrien.
– FN-chefen sa att den mycket farliga väg som krisen i Syrien lutar åt är ett stort bekymmer, uppger Bans talesperson.
Turkiet som har en drygt 90 mil lång gräns mot Syrien har tidigare kraftigt fördömt Damaskus-regimens våld mot oppositionella.

För första gången så har alltså en medlem ur den pro-amerikanska organisation Gulf Cooperation council (som samlar alla amerikanska satellitstater i mellanöstern) erkänt konspirationen mot Syrien. 

Syftet har hela tiden varit att destabilisera landet och genom att sponsra terrorgrupper skapa kaos för att ge sken av ett demokratiaktivister slaktas av en hänsynslös mördarmaskin för att använda det som förevändning för en militär intervention lik den i Libyen. 

Nu kan ingen vettig människa tvivla att oroligheterna i Syrien är en statskupp och ett försök av västerländska underrättelsemakter att genom en militär intervention få tillstånd ett regimskifte som ska tjäna Israeliska intressen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar