onsdag 1 februari 2012

FN:s krigsresolution mot Assad

 Snart kommer FN:s säkerhetsråd att komma överens om en krigsresolution mot Syrien, man har nu äntligen lyckats ta ryssarna bakom örat. Detta blir den senaste interventionen enligt mallen Libyen-modellen, denna gång i Syrien. Resolutionen skyller allt våld på Assad och utgår även att han på något magiskt sätt skulle ha makten att stoppa våldet, kräver att makten överförs till "oppositionen" och utlovar regimskifte genom en militär intervention om Assads regim inte underkastar sig.

Vad de kontrollerade massmedierna inte talar om är att våldsamheterna i Syrien från första början har iscensatts av västmakternas underrättelsetjänster (USA, Storbritannien och Frankrike)  i samverkan med de amerikanska lydstaterna i regionen och deras organisation Gulf Cooperation Council (Saudi Arabien, Oman, Qatar). Denna mall av nykolonial intervention heter som bekant Libyen-modellen.

Här har kolonialmakternas enda motivation varit att uppnå sionismens geopolitiska mål och intressen; Assads regim ska störtas för att isolera Iran och tillfoga Hizbollah en förlust. Syrien ska ersättas med en kronisk dysfunktionell entitet där olika religiösa och etniska grupper ställs mot varandra och staten fragmenteras.

Den nykoloniala planen har från början syftat till att genom inre destabilisering kan skapa en situation inne i landet där konspiratörerna genom att åberopa humanitära skäl (man vill stoppa en mördarregim som slaktar sitt eget folk) kan få FN-mandat att genomföra ett regimbyte med militära medel, främst luftkrafter i samarbete med de destabiliseringrörelser .

Allt dödande i Syrien har alltså skett för att leda fram till ett FN-mandat som ger konspirerande västmakterna det ursäkt dem behöver för att genomföra ett regimbyte. Därför har Syrien kastats in i ett inbördeskrig där allt automatiskt skylls på Assad och hans regim av de kontrollerade massmedierna.

Våldet som FN:s säkerhetsråd försöker beskylla på Assad har planerats, finansierats och organiserats av samma makter som nu försöker få mandat att bomba Syrien. Den ”opposition” som gör anspråk på att företräda det syriska folket går främmande makters nykoloniala och högst sionistiska ärenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar