torsdag 2 februari 2012

Regimskifte I Syrien dröjer pga Ryssland


Igår lyckades Ryssland tillfälligt stoppa krigsresolutionen som FN:s säkerhetsråd hade förberett. Resolutionen var tänkt att ge USA och Nato det mandat som krävdes för regimskifte genom militär intervention.  Men troligtvis stoppades interventionen bara tillfälligt.
Resolutionen erkände överhuvudtaget inte att det finns väpnade grupper som för krig mot den syriska staten och att dessa finansieras och organiseras främmande makter. Resolutionen återgav bara den vanliga verklighetsfrämmande bilden av situationen där all skuld läggs på Assads regim. Västmakterna vägrar erkänna att inbördeskriget inne i Syrien beror på att tre västländer (USA, Storbritannien och Frankrike) tillsammans med Saudi Arabien via ombud finansierar och organiserat destabiliseringsstyrkor inne i Syrien med målet att föra ett väpnat krig mot regimen och omkullkasta den.

Frågan är varför bör ”det internationella samfundet” i bemärkelsen av USA och Nato har rätt att bestämma vilken regim/president som ska stanna och falla? Kallas inte det kolonialism?
Våldet i Syrien kan inte avta , bara tillta för att den så kallade "opposition”  för ett väpnad kamp mot Assad och vägrar att förhandla (de har  beordrats att inte förhandla). Och vad finns det att förhandla om när deras grundläggande krav för förhandling är att Assad avgår och lämnar ifrån sig makten? Varför skulle den så kallade oppositionen förhandla är USA redan utsett Syriens nästa statsmakt? Den så kallade Syriska nationella rådet (Syrian national Council) har kallats ”Det syriska folkets enda legitima representant av USA. USA har också dödsförklarat regimen och sagt att regimen lever på utmätt tid. Vad morötter har de oppositionella grupperna att stoppa våldet i ett sådant läge? Inga alls!
Det viktigaste att förstå här är att vi lever i en tid där humanitärism reducerats till en slogan för imperialistisk intervention, där FN fungerar som ett slags ”mänskliga rättigheter teater” där uppmärksamheten riktas mycket selektivt mot stater och regimer där stormakternas (och sionismens) geopolitiska intressen står på spel.

 USA och dess allierade försöker att utmåla sig själv som demokratins skyddsänglar och mellanösterns befriare, som och en kraft som vill befria araberna från sig själva för att de fundamentalt är inkapabla att bestämma över sig själva. Detta är alltså en politiskt korrekt version av den klassiska koloniala ideologin.

Det här har ingenting att göra med det syriska folket, det har ingenting att göra med dödandet av civila eller att etablera demokrati och frihet i Syrien. Allt det här handlar om är att åstadkomma geopolitiska förändringar i regionen. Ta ut Syrien och Israel position stärks drastiskt när Hizbollah försvaras, samtidigt så tar sionismen ett steg närmare sitt egentliga mål: Regimskifte i Iran.

Allt det här handlar om Iran och har gjort det från första början, vägen till Iran går igenom Syrien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar