torsdag 6 september 2012

Jimmy Åkesson åker till Foreserum

I veckan åkte Sverigedemokratledaren Jimmy Åkesson till Forserum. Orsaken sägs vara den senaste tiden uppmärksamhet kring terroraktionerna mot somalier på orten.

Jimmy Åkesson åker till Forerum
Till TT säger Jimmie Åkesson att huvudsyftet med att åka dit är att få en egen bild av situationen. Det egentligen orsaken är dock för att göra ett slags skadekontroll. 

Det parti som bär det politiska ansvaret för situationen i Forerum är nämligen. Sverigedemokraterna är det parti som är motsätter sig den universella principen om allas lika värde. Istället företräder man synen att Somalierna är ett främmande element på orten och inte borde ha några som helst rättigheter förutom att åka ”hem” till Somalia.

Därför blev ingen särskilt förvånad när Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson sade till den rasistiska sajten Axpixlat att "Ett sånt gäng som rör om i grytorna borde finnas i alla Sveriges 290 kommuner".  Sverigedemokraterna är partiet som av rasideologiska skäl och gör hela grupper till fiender.

Sverigedemokraternas närvaro legitimerart våldet och hotet mot Somalierna och skapat det politiska klimat som gör det möjligt att terrorisera somalierna. Istället för att ta ansvar för konsekvenserna av sin retorik och politik är jag säker på att Sverigedemokraterna nu kommer att försöka utnyttja händelsen till sin fördel och på något sätt ges skulden till somalierna själva och ”mångkultur”.

Somalierna hade trakasserats i två år i Forserum utan att polisen gjort något

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar