lördag 8 september 2012

Frankrike förklarar krig mot Syrien

Nu är det officiellt. Frankrike är det första västerländska landet som öppet förklarar krig mot Syrien.
Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius sade i Jordanien i Torsdags att regimen i Damaskus måste krossas med alla medel.

Tunga vapen skickas till rebellerna från NATOS sida
Detta ska ske genom att Frankrike skickar tung artilleri till rebellerna och sofistikerade luftvärnsrobotar till samma pack. Frankrike har också sagt sig vara beredd att erkänna NATOS fotfolk i Syrien den fria syriska armen och NATOS marionettregering det syriska nationella rådet som Syriens officiella regering.

Portabla luftvärnsrobotar skickar till rebellerna från NATO
Vad som egentligen händer dock är att Frankrike nu agerar som USA:S torped och gör det som USA själv tillfälligtvis inte kan göra på grund av det pågående presidentvalet.

Frankrike och Turkiet har också försökt använda de syriska flyktingarna som ursäkt för att upprätta militära baser inne i Syrien för att bättre kunna förse rebellerna med vapen. Dessa militära baser & flyktingsläger ska kallas många namn blad annat "humanitära zoner", "humanitära kooridorer" eller "bufferzoner" ska självklart kontrolleras av den fria syriska armen och NATO. Dessa bufferzoner kommer även att skyddas med luftkrafter och kanske även reguljär NATO-trupp eller med turkiska soldater som ju är detsamma som NATO.

Tanken att upprätta "humanitära zoner" för att "skydda flyktingar" är det mest förljugna man kan tänka sig. Dessa militära basers enda fuktioner är att göra det lättare för västmakterna att föra krig mot Syrien. Konsekvensen kommer att bli mer våld, mer blodspillan, mer dödande. Detta är precis det som är västmakterna vill.

Det här är utan tvekan den grövsta krigshandlingarna som västmakterna och NATO genomfört  mot Syrien sedan interventionen började för 18 månader sen. Alla tecken tyder på att det är en tidsfråga innan NATO börjar bomba mål inne i Syrien.

Om interventionen i Syrien lyckas i Syrien så blir det bara startskottet på ett nytt krig mot Iran.

Det finns mycket starka indikationer på att kriget mot Iran är nära bland annat valde Kanda nyligen att utan orsak stänga den iranska ambassaden och utvisa samtliga iranska diplomater ur landet. Vad det innebär är att man stänger dörren till diplomati och en förhandlingslösning om Iran kärnprogram och det enda alternativet blir krig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar