fredag 18 maj 2012

Rapportering on Syrien: Historiens största mediaskandal

Aldrig tidigare har den politiska elitens massmedierna varit så partiska, manipulativa och vinklade i sin sin rapportering som i skildringen av konflikten i Syrien. Det som vi bevittnat i mer än ett år  har varit ingenting annat än nutidsförfalskning.

En myt har skapats av en brutal diktator (Assad) som varje dag slaktar sin egen befolkning, dödar och torterar barn och har tvingat hundratusentals människor till flykt i ett  desperat försök att krossa en folklig demokratisk revolution och neka sina medborgare deras universiella rättigheter. Medan detta har har omvärlden (Natos) hjälpande hand blockerats av den elake Ryssland som för egen vinnings skull struntar i mänskliga rättigheter och möjliggör ett humanitärt katastrof och tillåter Assads skräckvälde att fortsätta.

 Alla fakta och alla uppgifter som strider mot denna karikatyrbild har bekvämt censurerats eller struntats i. Alla fakta som pekar på sanningen; Det som har skett i Syrien har från början handlat om ett välplanerad västerländsk intervention av typen "Den Libyska modellen. Denna typ av interventionsstrategi utvecklades av nykonservativa tankesmedjor i USA och används för att störta  regimen runt om i världen som uppfattas som fientliga mot sionismens målsättningar eller på ett annat sätt utgör ett hot mot amerikansk och israelisk hegemoni och geopolitiska målsättningar.

 Detta typ av militär intervention skiljer sig markant från de så kallade "färgrevolutionerna" som USA/nykonservativa grupperna använder sig av i halvdemokratier i Östeuropa. Den libyska modellen syftar till att skapa ett inbördeskrig i ett land genom att skapa,beväpna och finansiera ett väpnat opposition. Inbördeskriget används sedan som  ursäkt för ett indirekt militärt intervention från luften av Nato.Inbördeskriget som västmakterna själva skapat utmålas dock som en konflikt mellan civila demokratiaktivister som brutalt slaktas av en diktators mördarmaskin. Detta föranleder omedelbar militärt ingripande.

Denna intervention dock inte om demokrati eller mänskliga rättigheter, bara om bara om att neutralisera en regim som uppfattas som ett hot mot Israel och tillfoga Iran en förlust, då Syrien är Iran:s enda allierad i regionen och utgör en central del av den så kallade "motståndsaxel" som byggs upp av Syrien, Iran och Hizbollah i Libanon. Om Assad regimen störtas och ersätts av en Iranfientlig regim så försvagas även Hizbollah och Iran blir ett lättare att anfalla och neutralisera militärt.

Hela den här interventionen har alltså från början planerats, organiserats, finansierats och facillierats som ett nykolonialt projekt av USA, EU, Israel och de amerikanska satellitstaterna i regionen, främst Turkiet, Saudi Arabien och Oman. Det finns tonvis bevis som stödjer denna tes, några exempel:

1) Pentagon tjänstemän erkänner att USA beväpnat terroristerna i den fria syriska armen 

2)Västmakterna stödjer terroristerna i den "fria syriska armen med löner och 100 miljoner dollar i den internationella regimskifte konferancen "Friends of democratic Syria" som ägde rum i Istambul den 1 april 

3) Israel har beväpnat terroristerna i Syrien.

4)150 ton vapen som skickades från Libyen till Syrien av NATO för att beväpna terroristerna 
    beslagtas av Libanon.

Men allt detta och de hundra till som jag inte orkar nämna här har aldrig rapporterats av etablissemangets media för att dölja sanningen. Allt som dagligen rappoteras är hur Assad slaktar och dödar sin egen befolkning. Detta för att möjliggöra ett eventuellt attack mot Syrien av NATO för att störta regimen.

Varje försök från den syriska statsstyrkornas sida att försvara landet mot denna utländska legoarme av jihadister och islamister utmålas av västerländsk media som ett attack mot civila syrier. Men denna bild stämmer inte, tusentals civia syrier har mördats av de jihadister,  pengar och vapen som NATO och västmakterna importeras i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar