lördag 12 november 2011

Senaste rappoten om Iran kärnenergiprogram: Politiskt vinklad skåpmat!


FN:s atomenergiorgan IAEA släppte i tisdags (20111102) en ny rapport om Irans kärnenergiprogram, i den uttrycks en ”stark oro” för att Iran har försökt — eller fortfarande försöker — skaffa kärnvapen. 

En kopia på den 10 sidor långa rapporten finner vi här. Det här är intressant läsning för den som vill  & orkar tänka själv istället låta dem kontrollerade medierna tänka åt denne. De kontrollerade mediernas rapportering genomsyras av maktens nuvarande agenda och har oftast lite eller ingenting med 'sanningen' eller verkligheten att göra.

I rapporten slås flera saker fast, bland annat att Iran bedriver bearbetning av kärnmaterial på 15 anläggningar och 9 andra platser utanför anläggningar. Man slår fast att Iran i strid mot tidigare resolutioner inte upphört med sin anrikning men all anrikningsarbete och all kärnmaterial ändå är under atomenergiorganets tillsyn och att Iran inte på något sätt brukat anläggningarna på ett annat sätt än va man angivit.  Man slår också fast att Iran i strid mot tidigare resolutioner inte avvecklad byggnationen och arbetet med sin tungvattenreaktor som västmakterna påstår kan ges en militär dimension.

Men man slår fast att anläggningarna, hanteringen och bruket av kärnaktivitet inte strider mot gällande överenskommelser och avtal. Bland annat kan följande läsas på sidan 6

35.  The Agency has finalized its assessment of the results of the PIV carried out at UCF in March 2011
(GOV/2011/29, para. 30), and has concluded that the inventory of nuclear material at UCF as declared by
Iran is consistent with those results, within the measurement uncertainties normally associated with
conversion plants of similar throughput.

Den enda delen av rapporten som nämner någonting om den möjliga militära dimensionen finner vi på sidan 7, punkt 43 som säger att

Agency is increasingly concerned about the possible existence in Iran of past or current undisclosed nuclear
related activities involving military related organizations, including activities related to the development of a
nuclear payload for a missile, about which the Agency continues to receive new information. Examples of
these activities were listed in the previous report.  The information available to the Agency in connection
with these outstanding issues is extensive and comprehensive and has been acquired both from many
Member States and through its own efforts. It is also broadly consistent and credible in terms of technical
detail, the time frame in which the activities were conducted and the people and organisations involved."

Alltså så är organet "bekymrad" över möjliga militära dimensioner men redovisar inga bevis på det. Man pekar på okänd information som kommer från okända källor som man bedömer som trovärdigt. Informationen som i agenturens själv samlat på plats i Iran visar en helt  annan bild; Att Iran är oskyldig från alla anklagelser och utvecklar inte kärnvapen. Men att det däremot finns aktiviteter och anläggningar som kan ha en dubbel dimension och skulle TEORETISKT kunna ha en militär användning.

Anklagelserna som IAEA riktar mot Iran påstås bygga på 1000 sidor av dokumentation från tio länder som tagit åtta år att samla. Ändå har atomenergiorganet inget sätt att oberoende bekräfta den enorma mängd information och desinformation som den mottar i huvudsak från västerländsk underrättelse. Den tidigare
generaldirektör för det atomenergiorganet som är föregångaren till den nuvarande Japanska generaldirektören ( under är amerikansk kontroll) sa många gånger explicit NEJ till vad han visste var extremt politisk vinklad underrättelse som baserats på rykten och spekulationer. 

Vad som är slående är att uppgifterna som ligger till grund för slutsatsen att" Iran har försökt eller fortfarande försöker skaffa kärnvapen" är mycket gamla. Uppgifter som har varit tillgängliga sedan i alla fall 2008 har ju givits en helt ny innebörd. 

2008 sade  Mohammed ElBaradei;


“It should be noted that the agency currently has no information — apart from the uranium metal document — on the actual design or manufacture by Iran of nuclear material components,
of  a nuclear weapon or of certain other key components, such as initiators, or on related nuclear physics studies.”

Jag drar slutsatsen att det rapporten avspeglar är inte sanningen utan politisk propaganda från USA som behöver en ursäkt för att belägga Iran med smärtsamma sanktioner och bana vägen för terrorbombningar och ett eventuellt krig. Orsaken är som alltid Israel och landets oljetillgångar.

Iran och Syrian är de enda länderna i mellanöstern som står i vägen för amerikansk hegemoni och från deras perspektiv "hotar Israels säkerhet". Om USA kan röja Iran och Syrien så skulle det innebära ett enormt lyft för Israeliska geopolitiska intressen. Med Iran och Syrian ur vägen så försvagas bland annat HAMAS i  Gaza och Hizbollah i Libanon som båda av stöd från Iran och Syrien.

Assad-regimen i Syrian är redan på utgång genom en så kallad "humanitär imperialism". Humanitär imperialism är en ny variant av 'färgrevolutioner" som börjar på samma sätt, med massdemonstrationer. Med revolutionen övergår snart till ett väpnat uppror där beväpnade militanta gäng (beväpnade och organiserade av CIA) tvingar regimens säkerhetsapparat att använda våld för att Västmakterna sedan genom den kontrollerade medierna ska kunna utmåla händelserna till en fråga om mänskliga rättigheter och en massaker på civila. Det råder lite tvekan om att jihadistiska grupper som beväpnats och organiserats av västmakternas underrättelseorgan bär ansvaret för våldet i Syrian och tvingar Assad-regimens trupper att använda våld för att försöka återställa lag och ordning. Det är stor skillnad på fredliga demonstranter som kämpar för sina demokratiska rättigheter och konstitutionella reformer och dessa våldsverkare vars enda målsättning är att skapa kaos och rädsla genom våld och terror men den distinktionen gör aldrig i våra kontrollerade medier.

Västmakterna hade hoppats att ta ut regimen i Teheran på samma sätt, genom humanitär imperialism men eftersom den så kallade 'Arabiska våren' inte spridit sig till Iran och lär inte heller göra det så måste Västmakterna använda andra metoder (sanktioner och krig) för att störta regimen, kasta Iran i avgrunden och säkerställa Israeliska intressen.


Hamid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar