onsdag 16 november 2011

Nytt Israeliskt terrordåd i Iran uppdagas

Israel pekas officiellt ut som ansvarig för den stora explosion som ägde rum i en militärförläggning i Teheran förra lördagen (12 November). Explosionen som ägde rum på en missilbas nära Teheran och kostade 17 människor livet.

Enligt officiella källor så var händelsen en olyckshändelse som inträffade när "soldater flyttade ammunition" men den olägliga händelsen är inte någon olyckshändelse utan bara en i raden av en lång kedja av
terrorattentatet som äget rum på iransk mark och kan kopplas till Israel. Målet ska vara att sätta press på och tvinga staten att överge dess kärnenergiprogram genom att mörda forskare och andra nyckelpersoner som kan kopplade till kärnenergiprogrammet

"Israel svarar inte" sade försvarsministern Ehud Barak" och drog lite på smilbandet tidigare i höst när han tillfrågade om Israel ligger bakom kedjemorden på iranska fysikch kärntekniker. Det råder lite tvekan i underrättelsekretsar att Israel ligger bakom morden på iranska kärntekniker, bland annat mordet Darioush 
Rezaei som är Mossads senaste offer. Den 23 juli blev Rezaei det senaste offret i en serie Mossadmord som under de senaste 20 månaderna kostat tiotalet iranska kärnforskare livet.



35 åringen dog efter att blivit skjuten i halsen framför sin dotters dagis i östra Teheran. Två förövare sågs fly platsen på motorcykel.


Iran har under de senaste åren varit offer för en serie asymmetriska krigshandlingar riktade mot dess kärnprogram; mord på iranska forskare, sabotage mot kärnanläggningar och Stuxnet datamasken som infekterade och slog ut. Krigshandlingarna har orkestrerats av Israel i samarbete med västmakternas underrättelseorganisationer samtidigt som Israel ideligen har hotat att bomba Iran.

Än så länge så har regimen behärskat sig och valt att inte besvarat de israeliska krigs och terrorhandlingarna med vedergällning. En orsak kan vara att den iranska regimen fruktar för att dessa provokationer i själva verket syftar till att provocera iranska vedergällningar som i sin tur är tänkt att användas som en förevändning för en fullskalig militär attack mot Iran och dess kärnanläggningar.


Amatörvideo visar den enorma explosionen vid en
militärbas nära Teheran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar