söndag 18 mars 2012

Syrien: Ett år av västerländsk intervention

Nu har det alltså gått ett helt år sedan den västerländska militära interventionen  i Syrien började och vi har bevittnat ett helt år av brutal politisk manipulation, vinklad rapportering och rena lögner från de kontrollerade medierna.Situationen har utmålats som den den vore svartvitt: Fredliga demokratiaktivister som kämpar mot en diktatorisk mördarmaskin, men verkligheten är att konflikten i Syrien är inte en folklig resning mot en diktator utan en västerländsk intervention som syftar till att uppnå sionismen geopolitiska mål och ta ut Iran.

 Interventionen som hela tiden syftat till att göra Syrien till ett nytt Libyen har marknadsförts som en folklig resning mot en brutal diktator när det hela tiden handlat om den så kallade libyiska modellen där målet varit att skapa en situation som ger NATO det FN-mandat som behövs för att genomföra ett regimskifte, därför har USA och dennes allierade sköljt Syrien med vapen och utländska legoknektar, Al Qaida medlemmar och Wahabbister som för USA och Israels räkning fört ett krig mot den syriska statsmakten.

Interventionen har ännu inte lyckats och kommer troligtvis aldrig att lyckas trots att den västerländska etablissemanget med USA/EU/Israel och de arabiska gulfstaterna och Saudi Arabien kastat hela sin tyngd bakom den.

 Var beror detta på? Helt enkelt för att den så kallade "oppositionen" saknar folkligt stöd på marken.Syrierna stödjer inte de väpnade gäng och terrorister som bussats till Syrien av CIA från Turkiet och beväpnats av Saudi Arabien och Israel.

 Syrierna önskar visserligen politiska reformer och mer demokrati men vill göra det i sin egen takt och inte förlora sitt land på kuppen. Syrierna är väl införstådda med att detta är en statskupp som planerats, organiserats och verkställs av USA och målet hela tiden varit att göra Syrien till ett nytt Libyen som på sikt kommer att innebära att Syrien blir ett nytt Irak och fragmenteras och styckas upp på ett sätt som passar Israel, och detta godtar inte av det syriska folket. Just därför har interventionen varit ett fullständigt fiasko för västmakterna trots att man använt sig av alla fula trick som finns att tillgå: sponsrat terrorism, bedrivit en långvarig kampanj av mediala lögner, orättfärdiga sanktioner, utpressning mot Ryssland och Kina, brott mot folkrätten och FN:s stadga som förbjuder inblandning i en suverän stats inre angelägenheter (nykolonialism) och mycket mer. 


Washingtons ståndpunkt är intervention och regimskifte, det har man klartgjort gång på gång. Målsättningen har från första början varit att göra en ny Libyen av Syrien. Detta är en del av en långsiktigt pengaton strategi, den ”arabiska våren” är en pentagon strategi för att rita om mellanösterns karta på ett sätt som passar Israel och amerikanska geopolitiska intressen. Detta innebär bland annat att flera stater, däribland Syrien fragmenteras och styckas upp i sina beståndsdelar.


Så länge vapen, pengar och terrorister fortsätter att föras in  i Syrien av USA och dess allierade (Turkiet, Saudi Arabien, Qatar) och så länge terroristernas gärningar försvaras av de kontrollerade medierna och allt skylls per automatik skylls på Assad så kommer detta inbördeskrig att fortsätta och blodbadet likaså. I slutändan är det syrierna som betalar det högsta priset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar