fredag 16 december 2011

Med lögnen som vapen: Västmakternas kupp mot Syrien

Med lögnen som vapen: Västmakternas kupp mot Syrien

Västmakternas och israels politiska krig mot Syrien och i förlängningen Iran och Hizbollah (s.k motståndsaxeln) fortsätter obehindrad och går ständigt i nya stadier, Det är ganska svårt att hänga med i alla turer men generellt handlar det om en västregisserad globalt informationskrig och en diplomatisk krig som syftar till att politiskt avlegitimisera, destabilisera och slutligen tillintetgöra den Syriska regimen och på längre sikt demontera Syrien som en centralstyrd nation.

Vad den västerländska medierna verkar helt ha missat är följande punkter


  • 1)      Olika väpnade grupper med anknytning till västmakterna och Gulfstaterna har från början utnyttjat de demonstrationerna för att med vapenmakt uppnå sina mål och störta  regimen. Dessa grupper bär huvudansvaret för våldsamheterna och INTE Assad.
  • 2)      USA och västvärlden har sponsrat och finansierat beväpnat dessa våldsamma grupper för att störta regimen och smugglat in vapen och pengar till Syrien från Turkiet och även etablerat baser i grannländerna för gängens operationer. Samtidigt har USA helt avlegitimerat Assad-regimen och sagt att den enda acceptabla utgången är att regimen störtas . Vilka incitament har de väpnade grupperna att avsluta våldsamheterna och lägga ner sina vapen till fördel för förhandlingen när USA och västvärlden har gett dem grönt ljus, ansvarisfrihet och valt att ge Assad skulden gör allt som händer?
  • 3)      I västerländskt media har Assad-Regimen ensamt fått bära skulden för alla våldsamheter i landet och hela situationen har förenklats ner till slakt av fredliga demokratiaktivister. Vad det egentligen handlar om är ett land som befinner sig i ett inbördeskrig som orsakats av utländskt intervention och amerikansk imperialism. Det hade aldrig kommit så här långt om USA inte agerande som ett imperium och respekterade andra länders suveränitet.
  • 4)      Även de ’civila’ och fredliga demonstrationer som startade upproret har anknytning till ’revolutionskolor’ i Serbien som finansieras och bedrivs i amerikansk regi.  Det här kan ses som utländsk intervention och politiskt uppvigling från USA:s sida.

Kriget förs genom dem kontrollerade massmedierna i väst som saluför vinklade och oftast felaktiga påståenden om massakrer på "civila" som utförs av regimens säkerhetsstyrkor. I själva verket handlar det om ett blodigt inbördeskrig som västmakterna till stor del bär ansvaret för i och att man att man sponsrat och finansierat den så kallade 'fria syriska armen som består av jihadister, avhoppade militärer och legosoldater från Libyenkonflikten.  Denna grupp av 'avhoppade' soldater hade som målsättning att  upprepa de lybiska rebellernas strategi och ta militärt kontroll av en del av Syrian,för att skapa Syriens motsvarighet till Benghazi och från denna enklav militärt störta Assad-Regimen genom hjälp från NATOoch utländsk militär intervention. För att citera en källa

"The Free Syria Army’s strategy is to replicate the success of the Libyan rebels. For now, it wants to defend protesters as they come under attack and expand its ranks with defectors. It hopes to kick the regime’s forces out of an area in the northern part of the country, creating the Syrian equivalent of Libya’s Benghazi. From this safe haven, it hopes to win international support and ultimately bring Assad down. The rest of the opposition has yet to endorse taking up arms. The Local Coordination Committees in Syria are still opposed to violence."


Västmakterna egentliga målsättning är mångfacetterat och komplext, men i grova drag handlar det om att
att splittra alliansen mellan Iran, Syrien och Hizbollah för att säkra  regionen för Israel och för att lättare kunna ta militärt tillintetgöra Iran vid ett senare tillfälle.Dock vill västmakterna även avmontera den syriska centralstaten genom att utnyttja etniska och religiösa skillnaders. Detta görs delvis av koloniala skäl (söndra och härska) och delvis till Israels förmån. En decentraliserad och svag Syrien utgör inte något hot mot Israel. Hur vet jag allt detta? Enkelt, jag har läst den protokoll som bearbetades av sionistiska strateger för cirka 16 år sen. Protokollet heter Clean Break:A New Strategy for Securing the Realm

Tidigare i veckan så släppte FN en rapport om vinklad rapport som sade att över 5.000 människor dödats i Syrien under det nio månader långa upproret.Syftet med rapporten har varit att förmå säkerhetsrådet att anta en resolution skulle möjliggöra en militär intervention i Syrien under täckmanteln av en humanitär insats. I oktober blockerade Ryssland och Kina en resolution med liknande syfte. Frankrike, USA och Storbritannien är dem länder som står tyngst under sionistiskt kontroll och är följaktligen länder som aggressivt framfört den nykonservativa agenda och ideologin i mellanöstern. Det franska FN-sändebudet Gérard Araud sade att rådet har ett "moraliskt ansvar" (för Israels) och sade att dess tystnad är en skandal. Även USA:s ambassadör Susan Rice betonade brådskan att agera.

Samtidigt som FN:s politiskt kontrollerade organ publicerar falska och manipulerade rapporter om Syrien så har uppgifter framkommit från flera håll som säger att det som FN påstod om Libyen och Kaddafis påstådda brutalitet var lögner och i bästa fall grova förvanskningar som kom från rebellerna själva.  Uppgifter har också framkommit att uppgifterna om Assad-regimens förbrytelser är falska och kommer ifrån icke verifierbara källor som är baserade i London.

Jag vill i detta inlägg varna alla mina läsare för två organisationer som förljuget påstår sig värna om mänskliga rättigheter och demokrati när dem i själva verket är politiska intresse och påtryckningsorganisationer som agerar som instrument för Amerikansk imperialism i tredje världen. Dessa är Amnesty International och Human rights watch.Ge aldrig pengar till falska organisationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar